trešdiena, 2014. gada 30. aprīlis

Lazanja mūsmājās

Akkk cik daudz laika aizritējis kopš vienā mazā Itāļu restorāniņā mielojāmies ar īstu lazanju, ar boloņas mērci. Ņammmi.
Ik pa laikam jau arī mājās mēģinam atveidot kaut ko tamlīdzīgu. Šī recepte tik ir ar bešamela mērci. Joprojām ļoti ļoti garda. Ņamma. Nav diez ko ātri pagatavojama, taču palutināšanai lieliska.

Sastāvdaļas : 
Lazanja plāksnes
Gaļas mērcei 
  •  0.5kg liellopa maltās gaļas
  • burkāns
  • sīpols
  • tomātu pasta
  • olīveļļa
  • 0.5l ūdens
  • sāls, pipari
Bešamela mērce:
  • 30g sviesta vai olīveļļas
  • 3ēdk milti
  • 0.5l piena
  • 150gr Parmas siera
  • sāls, pipari
Pagatavošana.
Malto gaļu kopā ar sarīvētu burkānu un smalki sagrieztu sīpolu apcep uz panna. Pievieno 2ēd.k tomātu pastu un pasautē 2min. Pārlej ar ūdeni, pievieno sāli piparus un sautē 30min.
Bešamela mērce - izkausē sviestu un pievieno miltus. Maisa miltus līdz zeltainai krāsai. Pievieno pienu vienmērīgi maisot, mērcei jābūt bieza krējuma konsistencē (nedrīkst uzvārīt, tikai karsēt). Noņem no plīts un pievieno 90gr rīvēta siera, garšvielas. Un izmaisa līdz viendabībai.
Ņem cepešpannu un sāk kārtot slāņus - sāk ar vienu kausiņu gaļas mērces, tad lazanjas plāksnes, tad gaļas mērce, kuru pārlej ar Bešamela mērci. Tad atkal lazanajs plāksnes. Šādi kārto 3 slāņus. Virskārtā bešamela mēce, kurai pārkaisa atlikušo sieru. Cep 180 grādos 20-30min.
Pirms pasniegšanas labāk izņem un atdzesēt 10min. Tad vieglāka servēšana. ŅAMM.





2 komentāri: