pirmdiena, 2014. gada 28. aprīlis

Vienpadsmitā atskaite

Jau atkal aizritējušas divas uj nu jau veselas trīs nedēļas kopš pēdējās ziņas. Gribi zināt kā man iet? Uz urrā. Iepriekšējās atskaitēs jau minēju, ka paliek neizturami, gribas gribas ēst kopā ar visiem, taču cenšos nomākt šo vēlmi ar ko citu. Trīs nedēļu bilance ir zaudēti 0,7kg. Iespējams, ka nav baigi daudz, taču apmierinoši. Esmu lēnām pārgājusi uz trešo fāzi, kurā atļaujos arī citus produktus - augļus, kādu maizes šķēlīti un citus. Kopš 13.janvāra ir zaudēti 6.8kg.  Šobrīd cenšos vairāk sportot, būt maksimāli daudz svaigā gaisa. Braucam ar riteņiem un vienkārši dauzamies dārzā.

Marta numurā Mājas viesī ir raksts - Turku un grieķu jogurts - veselīgāks par krējumu!

Grieķu jogurta ražošanā izmanto īpašu jogurta nosusināšanas metodi, kas ļauj sakoncentrēt olbaltumvielas. Tieši no palielinātā olbaltumvielu daudzuma arī veidojas šā produkta īpašā krēmīga konsistence. tauku daudzumu regulē pēc vajadzības. "Baltais" grieķu jogurtā bez piedevām ir trīs reizes augstāks OB saturs 9% nekā citos jogurtos, savukārt divas reizes mazāks ogļhidrātu daudzums, turklāt šajā jogurtā ir arī labās baktērijas, kas veido pareizu zarnu mikrofloru un uzlabo gremošanu." 
Vēl šajā rakstā ir vērtīga informācija par to, ka visplašākais klāsts grieķu un turku jogurtiem ir tieši veikalos Prisma - tajā sastopami veseli 13 veidi, pieejami iepakojumi pat 1kg, ir arī krievu jogurts un tzaziki mērce. Dietologa skatījums uz turku un grieķu jogurtu - uzturvērtību ziņā abi ir praktiski vienādi, atšķirība ir tehnoloģijā - izmanto dažādas baktērijas ieraugā. Grieķu jogurts ir skābāks un stingrāks. Dietoloģe iesaka aizstāt ierasto krējumu un majonēzi ar kādu no šiem produktiem. SVarīgi zināt, ka termiski apstrādājot šo brīnumu, tas zaudē savu biezo konsistenci. Lūk tā!!!

5 komentāri:

  1. Dēļ klusuma blogā, baidījos, ka būsi atmetusi ar roku. Bet prieks, ka viss notiek un turpinās. :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Nē nē, lēnām lēnām, bet turpinu :) atviegloju sev dzīvi, atļauju jau šo to. Kā pašai?

      Dzēst
    2. Arī viss notiek - Šodien sākās 14. nedēļa kopš cītīgi sportoju un mainu ēšanas paradumus. Nu jau -9 kg. Jau 4. nedēļu esmu tikusi vingrošanas grūtajā posmā - ilgāki un grūtāki treniņi, bet man tie patīk daaaudz labāk, kā vieglākie treniņi. Un ja pašai patīk tas , ko dara, tad jau viss arī vieglāk notiek :)

      Dzēst
    3. Wouw! -9kg ir lielisks rezultāts :) Malacis! Tā turpināt ;)

      Dzēst
  2. gaidām fotoatskaiti! man prieks palasīties, iedvesma arī pašai neatmest ar roku.. :)

    AtbildētDzēst