pirmdiena, 2014. gada 28. aprīlis

Ra ra rabarberu rausis!

Laumai topā ir šī dziesma. Padalīšos ar šī gada pirmo rabarberu rausi/plātsmaizi.
Talkas diena kā jau gandrīz visiem Latvijas iedzīvotājiem, mums - kartupeļu talka. Un pēkšņi izskan vēlme pēc rabarberu klimpām. NU tādas es nemāku, piedodiet, bet plātsmaizi gan varētu uzmeistarot visiem talkotājiem par prieku.

Raugu mīkla - 

  • 50 gr raugs
  • 150 gr sviests vai margarīns 
  • 0.5 l piens
  • tuč tuč sāls
  • 100ml cukurs
  • 1.5l milti 
  • 1 ola
šāda ir pamatrecepte, bet ak vai - mūsmājās ir tikai 1.2l miltu. Ņemu savas lieliskās auzu klijas 200gr un beru tik iekšā. Sākumā likās, ka tomēr vēl vajadzēs drusku miltu, taču pēc mirkļa, klijas laikam paņēma lieko mitrumiņu un bija lieliski!

Virskārtai - 
nomizo rabarberu kātus un lieku dārzeņu smalcinātājā (nevis uztaisa putru, bet tādus sīkus gabaliņus) un liek klāt cukuru. Ap 400ml krējumu un iekšā 4 olas. Izrullē mīklu un liek to rabarberi un krējumu masu. Pārkaisa ar cukuriņu un vēl ar kanēli. 
Cepšana 180 grādos 30min. Un pirms pasniegšanas nedaudz atdzesē, jo tad tā virskārta nav tik mīksta. 

no rauga mīklas receptes iznāk aptuveni 3-4 plātsmaizes. Mums bija 1 plātsmaize un 3 picas ar kūp.vistu un ananāsiem :) Super gardi!

1 komentārs: