ceturtdiena, 2014. gada 13. marts

Taurenis - nē, TAURIŅŠ.

Padalīšos ar šo vienkāršo un feino ideju kā iepriecināt vīrieti. Aksesuāri vīriešu vidū šķiet kā atdzimst un atmostas - šoreiz runa ir par tauriņiem. Jau iepriekš pievērsu uzmanību, ka tauriņi ir atnākuši modē un modificējušies - iepriekš tauriņiem deva priekšroku tieši īpašajās reizēs vai svētkos, tad tagad vairāk parādījušies ikdienas tauriņi, dažādi - rūtaini, strīpaini, pumpaini, pat ar latvju zīmēm izdaiļoti. Gribu es ar!

Audums iegādāts. Vienkāršs, rūtains, krāsa pelēkbrūna. Ideja atrasta, tik vien kā jāsāk rosīties.

Izgriežam taisnstūri 22cm x 12cm un vienu šaurāku+garāku, tas atkarīgs no aizdares. Man ir tāds nevisai parocīgs āķītis un tā kā nezinu precīzi kakla apkārtmēru, tad taisu regulējamu siksniņu tauriņam.
Sākam ar siksniņu. Man bija 30cm gara aptuveni 3cm plata lente.

Nogriežam, salokam, atspraužam ar adatiņām (var arī nogludināt), lai vieglāk nošūt un nošujam.
Izveram cauri restītei (īsti nezinu kā pareizi saucas šis mazais štruntiņš) un nošujam.


Izveram cauri vēlreiz. Ja pirms veikala apmeklējuma būtu papētījusi citus tauriņus, tad noteikti būtu izvēlējusies citu āķīti. Bet nu izmantoju tāds kāds ir. Iepriekš redzamajai cilpiņai izveru cauri austiņu un gala lipiņas aizšuju ciet. Šo pagaidām noliekam malā.

Man bija šāda veida aizdare
Ņemam lielo taisnstūri. Nogludinam, nolokam malas uz vidu (no katras puses 3cm) un nogludinam vēlreiz. Sanāk 6cm plats un 22cm garš taisnstūris. Te nu es ņēmu un piešuvu latvisko lentīti. Vienkārši horizontāli, ar baltu diedziņu. Patriotiskam akcentam. Vēlāk visu šo taisnstūri sašuju un sanāk kā aplis. Ķeros klāt viducim. Ņemu aptuveni 5cm garu un 3cm platu strēmelīti. Noloku un nogludinu. Sašuju ciet un izveru uz otru pusi, lai šuve paliek iekšpusē. Ņem lielo taisnstūri un izver cauri.  


Gatavajam tauriņam izveram cauri siksniņu un piešujam viduča vietā. Siksniņai galā piešujam āķīti un viss. Gatavs.


Kāds tavs pavasara pirmais taurenis? Balts, dzeltens vai raibs? 


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru