pirmdiena, 2014. gada 24. marts

Devītā nodaļa.

Neticami, taču ļoti patīkami -5.7kg un 23cm atstāti ziemā.
Kartupeļi ir ļoti veiksmīgi aizstāti ar kāļiem, godīgi sakot, man šķiet, ka dižas atšķirības nav starp šiem dārzeņiem. Zupā kālis lieliski iederas starp citiem dārzeņiem.
šodien nopirku stēviju, tas ir dabisks cukura aizvietotājs, ko iegūst no auga. Maksā 4.08 EUR par 40 paciņām. Pirmo pagaršoju tāpat un pievienoju kakao, godīgi sakot nejūtu nekādu dižu piegaršu (vienīgais nedrīkst aizmirst, ka termiski apstrādājot šis saldumiņš pazūd). Mana diēta kļūst vēl dārgāka, ja mazās sintētiskās cukurripiņas var nopirkt par 65centiem un likt kafijā kaut 2, tad šo te brīnumu nāksies tā taupīgi :D varbūt iespaidošos un pielikšu punktu arī cukura lietošanai. Kaut gan ļoti ļoti prasās saldumiņš, atļaujos dienā apēst divas ledenītes un katrā kafijā, tējā un kakao lieku pat divas tās saldās ripiņas.
Lasu un meklēju info par tauciņiem uz vēdera jeb precīzāk - kā no tiem atbrīvoties. Ļoti interesants raksts, par to, ka parastās vēdera presītes ir vismazāk efektīvais paņēmiens, jo šis vingrinājums stiprina muskuļus, bet tauciņus neietekmē. Vispareizāk ir vingrinājums - balstā guļus, jeb plankings, ar kuru jau te biju padalījusies. Tagad taisu plankingu arī uz sāniem. Iemet aci tajā linkā, varbūt atklāj priekš sevis kaut ko jaunu.
Par šo nedēļu, godīgi sakot, gājis ir švaki. Viss, ir izsmelta gan pacietīga, gan lielā mērķtiecība. Gribas raudāt, čipsus un alu. 6dien saēdos visu - kauns atzīt, apēdu gan Lienes gardo keksu, gan ar sīkajiem sezama salmiņus. Nesaprotu, kā sevi motivēt, ko darīt vēl. Pat negribu svērties, jo zinu, ka noteikti svars ir uzkāpis. Jo ēdu visu kas kust un nekust. Nezinu, vai mēness fāzes vai kas cits, bet apetīte kā nīlzirgam, nē - mamutam, kurš nav ēdis pēdējos sešsimt gadu :(
šonedēļ vēl ēdu Atlantijas mencu, garšīgi. Vārīju tādā kā sīpolu mērcītē un ēdu ar tvaicētiem puķkāpostiem.
Vēl ir pamatīgas puncīšproblēmas, līdz ar to 3 dienas ēdu dārzeņus kaudzēm. Gurķi, tomāti, marinēti tomātiņi.
Padalīšos arī ar Tevi, ka pirmdien/otrdien pašsajūta bija drausmīga. Man bija milzīgas sāpes sirds rajonā, kā tāda spiedoša sajūta. Godīgi sakot pat sabijos, jo sāpīgi un nepatīkami, pat elpošana bija tā it kā krūškurvis sažņaugts. Padaloties ar savām domubiedrenēm idejas un diagnozes sekoja acumirklī, no visiem iespējamiem variantiem, kas arī man šķit visticamākais (jo neticu, ka diēta var ietekmēt sirdsdarbību), viens ieteikums bija palietot magnija un kālija preparātu. Godīgi sakot, palasot, kādas ir pazīmes, ka organismā trūkst tieši šie divi mikroelementi, nākas secināt, ka lielākā daļa no pazīmēm sakrīt. Tad nu vēl patērējos aptiekā un mana pašsajūta ir manāmi manāmi uzlabojusies. Tā tiešām var būt, ka diētas laikā netiek pienācīgi uzņemti kaut kādi vitamīni un elementi, tad nu kādu mirkli palietošu šo te uztura bagātinātāju.
Pēc iknedēļas svēršanās un mērīšanās secinu, ka tiešām svars ir drusku uzkāpis (+0.6kg). Nebrīnos, jo tāda rīšana nevar palikt nepamanāma uz svariem :D Bet es vēl nepadodos. Kauns atzīt, ka pašai paliek arvien grūtāk un šķiet, kas tur tāds būs, ja apēdīšu vienu mazu šokolādes keksu, bet ir jāiztur. Līdz 20.aprīlim, jo vēlāk būs vēl grūtāk.
Apkārtmēri nav mainījušies, tikai tas, ka viduklī centimetrs ir klāt (arī sajūta tāda, ka vēderiņš ir uzpūties). Tagad pēc tām vairākajām dārzeņu dienām būs divas OB dienas un tad atkal kā līdz šim. Vsjo. 

4 komentāri:

  1. Ai kā saprotu. Man arī brīžiem ar to motivāciju ir kā ir - te ir, te nav. Bet nu pagaidām arī tad, kad motivācijas nav, piespiežu sevi darīt to, kas jādara un ko esmu apņēmusies - gan saņemties uz ikdienas vingrošanu, gan sekot līdzi tam ko apēdu. Pagaidām izdodas. Un turu īkšķus, lai tev ar izdodas.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Mārtiņš mani uzmundrina vislieliskāk - saka, ka man šīs bikses izskatās drausmīgi :D motivējoši, vai ne?
      Nu gan jau. Galvenais, lai saulīte spīd, tad arī tāds pacilāts noskaņojums un vēlme cīnīties tālāk :)

      Dzēst
    2. Nu šitādas uzmundrināšanas metodes nebiju dzirdējusi :D Kaut gan no vienas puses tas varētu būt motivējoši tikt ārā no tā bikšu izmēra uz mazāku.

      Dzēst