otrdiena, 2014. gada 21. janvāris

Dzeltena cālīškleita mazajai Pērlītei

Sākotnējā ideja 
Dalos ar jaunuzšūto kleitu. Ideja radās no bērnu dārza. Uz Ziemassvētku eglīti bija jāsagādā kostīms. Idejas bija dažādas, gan pingvīniņš, gan aitiņa, taču iedomājos, ka Lauma varētu būt cālītis. Viņai arī uz dārziņa skapīša ir cālītis. He kāda sakritība. 
Par kostīma pārējām sastāvdaļām vari apskatīties ŠEIT. 
Tātad - tāpat kā žabo uz bodija, arī kleita tiek šūdināta no veca mammas mantojuma - kaudze ar mežģīnēm. Ņemam balto un dzelteno. Lietā liekam manu baltu krekliņu, kurš vairs īsti netiek valkāts (tā nu man patukšojas tas skapis :D ). Slāni pa slānim piešujam klāt mežģīnes. Vasarai šī kleita būs lieliski. Man pašai nu dikti patīk. Kaut gan - kurai sievietei nepatīk mežģīnes :) 
Pievienoju arī idejas sākumu, ņemtas no Pinterest (viena lieliska vietiņa), te arī links, kur var aplūkot un arī iegādāt šo kleitu.
Uzšūt pavisam vienkārši. Savu krekliņu apgraizīju, atstāju tikai apakšējo daļu (nogriezu līdz ar padusēm). Kleitai svarīgi padušu vietās iegriezt un atšūt maliņas, savādāk tās lentas tādas nošļukušas un kleita īsti skaisti uz rumpīša neturas. 
Un tā šujam mežģīņu kārtu pēc kārtas. Augšā atšuj aptuveni 2cm, kur ievērt lentu. Ļoti vienkārši. Laumai pašai patika, ka viņa tāda pakupla. Cacīgs cālītis iznācis. Tā kā šobrīd nav gluži maija mēnesis, zem kleitas pavelkam dzeltenu bodiju, lai nosegtu plikās rociņas. 

Skaties bildēs galarezultātu!





4 komentāri:

  1. Ak laimīgā cālenīte! Šitādas cakas- super! Es vienmēr esmu teikusi, ka krājumi un rezerves ir diiiikti laba lieta...

    AtbildētDzēst
  2. Nu ļoti skaista kleita Jums sanāca! )

    AtbildētDzēst