svētdiena, 2014. gada 5. janvāris

Truša gaļa siera mērcē ar makaroniem

Ir atkal tā svētdiena, kura tiek pavadīta mājās, darot dažādus sakrājušos darbiņus. Mazgājam veļu, kārtojam mantas, mazgājam grīdu.
Šī recepte tiešām ir no stāsta - tad kad ledusskapī nekā nekā nav, izņemam truša gaļu :) Tiešām! Nemaz sīki nestāstīšu par to, ka truša gaļa ir viena no diētiskākajām, tai ir maiga garša un visu pārējo. Uzreiz ķeramies pie lietas - No saldētavas izņemam truša gaļu un nedaudz apvāram ar rozā pipariem un pāris ķiploka daiviņām, lai vieglāk gaļu nodabūt nost no kauliņiem. Šo soli vispār var izlaist, ja truša gaļa ir svaiga :) Var izmantot jebkuru balto gaļu :) Es tikai dalos ar šodienas pusdienām mūsu ģimenē :)


Receptei nepieciešams :

  • Truša gaļa (derēs arī jebkāda cita)
  • sīpols
  • burkāns
  • garšvielas 
  • krējums kādi 200ml
  • siers 200gr
  • makaroni

Kad gaļiņa sagriezta gabaliņos, liekam uz pannas un nedaudz apbrūninam, pievienojam garšvielas pēc vēlmēm (sāls, pipari, ..). Kad trusītis skaisti brūngans, pievienojam sarīvētu burkānu un smalki sagrieztu sīpolu. Apcepam un pannai vāku virsū, pievienojam nedaudz ūdens. Lai pasautējas.
Pa to laiku sarīvējam sieru un apmēram 1:1 sajaucam ar krējumu. Šī masa garšo vienkārši burvīgi. Liekam klāt trusim un pārējām sastāvdaļām uz pannas. Nedaudz karsējam, kamēr izkūst siers un mērce izveido vienmērīgu  konsistenci. Šī siera mērce jāpasniedz kamēr silta, kad atdziest izskats paliek tāds kunkuļains un acīm mazāk tīkams, taču garša diži nemainās. 
Makaronus vāram paralēli mērces gatavošanai. Uz šķīvja izkārto makaronus, bagātīgi pārlej ar mērci un pasniedz saviem mīļajiem. Lai labi garšo!


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru