piektdiena, 2014. gada 10. janvāris

2gadnieces ballīte

Pelītes
Kā jau no tēmas virsraksta var spriest, ka mūsmājās briest ballīte. Jau pagājuši divi gadi kopš mūsu ģimeni papildinājusi mūsu lielākais lepnums un mīlestībiņa.
Arī šogad esam nosvērušies par labu nelielām svinībām ģimenes lokā, jo, mūsuprāt, bērns vēl par mazu, lai saprastu pieaicināto Pepijas lomu vai ko tamlīdzīgu :) 
Ar jums padalīšos ar pāris idejām, kā jau ierastos tradicionālos ēdienus pasniegt bērniem interesantākā veidā. 
Ezis. Sāļais
  Tā kā bērnus parasti ir grūti piesiet pie galda un krēsla, lai vismaz kaut nedaudz iestiprinātos, tad uz bērnu galda liekam ātri ar rokām apēdamos, nelielos gabaliņos pasniegtus ne tikai našķus.
Idejas ņemtas gan no televīzijas raidījumos redzētā, gan no forumos izlasītā, gan no recepšu sadaļām.
Ziediņi

  • Mušmirītes. Tiek izvārītas paipalu olas (jo tās ir izmēros mazākas par vistu olām), viens ķiršu tomātiņš pārgriezts uz pusēm un uzlikts uz olas kā sēnītes cepurīte. Mazi punktiņi no krējuma vai majonēzes (kas kuram tuvāks). 
  • Buru laiva. Vēl no paipalu olas var izveidot kuģi. Nogriežam gurķa šķēli vai puravu, vai kas nu kuram labāk iet pie sirds.
  •  Čūskiņas. Uz zobu bakstāmajiem tiek sadurtas vīnogas horizontāli (kādas 5 vai 6 vīnogas). Kociņa galu samērcē biešu sulā (lai izskatās pēc čūskas mēlītes). Acis no saulespuķu sēkliņām, bet var arī no šokolādes krikuča vai maza burkānu gabaliņa. Te nu ir daudzas komponentes modificējamas pa savai gaumei vai arī pēc tā, kas pa rokai ir pieejams. 
  • Ziedu piramīdas. Te nu gan tiek izmantotas piparkūku cepumu formiņas. Pamatnīte no ābola, hurmas, vai cita pieejamā "materiāla", viducis kivi un pa virsu neliela vīnogu "odziņa". 
  • Pārsteiguma sainītis. Šis gan iespējams vēlāk no bērnu galda pārceļos uz pieaugušo, taču ideja pašizdomāta. Šķiņķa vai siera plāna šķēlīte, kurā ieliek mazu daudzumu, piemēram, sakapātu dārzeņu, kaut vai kartupeļu biezeni.
  • Nedaudz tropiski. Laikam lielākais izaicinājums (ko noskatījos no Gandrīz ideālas vakariņas) ir dzērienu glāžu izgatavošana no apelsīna mizas. Tātad izgrebām apelsīnu, lai paliek tikai apaļa miziņa. Iekšā lejam, ko vien sirds kāro. Mūsu gadījumā mājas ābolu sula. 
  • Ezis. Jau daudz kur redzēts ezis, var būt gan sāļais, gan augļu ezis. Mazajiem patiks :)
  • Laiviņas
    Čūskiņas
  • Kotletītes. Jau pagājušo gad cepu kotletītes zvaigznītes formā. Vienkārši vistas malto gaļu sapildīju zvaigznītes formiņā un izliku uz plāts. Vistas gaļa gan bija nedaudz sausa, tad nu šogad būs dublis Nr divi. Man gan vairs nav cepeškrāsns, taču tam vajadzētu izdoties arī uz pannas.
  • Groziņi. Šis gan jau plaši zināms. Taču arī uz mūsu galda tam atradusies vietiņa. Šoreiz ņēmām karotītes. Sapildītas ar avokado un marinētu gurķi, plus nedaudz citrona sulas. 
  • Pelītes. Ola pārgriezta uz pusi, austiņas iespējams puravs, deguns - burkāniņš, ūsiņas dillītes. 
  • Ledene. Vēl kā ledene uztaisīta želeja, kopā ar augli. Izskatās interesanti, īpaši, ja ir vairākās krāsās. Vispār dažādas krāsa želeja izskatās diez gan saistoši un krāsaini, to var izmantot dažādi. 
  • Dārzeņu Mix. Protams, arī tas ir lielā cieņā. Vienkārši un pateicīgi. Mūsu Mikslī iet jo īpaši burkāni, puķkāposti, cherry tomātiņi, paprikas šķēlītes, gurķis. Klāt vēl kādu mērcīti. Mmmmm cik garšīgi un veselīgi. 
  • Mušmires
  • Vistas ausis. Ideja kā māja - sagriezt vistas fileju un veidot tādas kā zaķausis jeb tā sauktos žagariņus. Vislabāk jau apviļāt miltos un fritēt. Bet būs labi arī vienkārši uz pannas. 
  • No neveselīgā gala - kukurūzas nūjiņas un siera bumbiņas, un popkorns. Retu reizi jau var, vai ne?! Kādā no ideju lapām redzēju, ka popkorns bija ielikts caurspīdīgā stikla traukā (tādā kā gandrīz apaļā akvārijā). No malas izskatās pievilcīgi, savā ballītē izmantojam arī mēs!


Kūku čaklīte mamma tik lieliem svētkiem neuzdrošinās cept pati. Uz vārda dienu gan, bet tā kā šeit nav arī cepeškrāsns, tad kaut kādas keksiņu idejas atkrīt (par to padomāšu nākamgad :) Varbūt ... ) To esam uzticējuši lieliskajai Dacei. Lūk arī viņas meistardarbs: )


Varbūt, ka Tev arī ir kāda lieliska ideja, ar kuru gribētu padalīties? Dzimšanas dienām ir tāda tendence atkārtoties. Katru gadu :) 

4 komentāri:

  1. Šis tas zināms, bet šis tas jauns- vismaz man. Tad nu likšu aiz auss turpmākām ballītēm.

    Nesen bērnu ballītē tika piedāvātas piciņas. Aizgāja uz urrā- gan viengadniekiem, gan divgadniekiem, gan četrgadniekiem (pēdējie gan bija pārsvarā). Un kāpēc lai tā nebūtu mājās gatavota piciņa- tad var vienu pusi tādu, otru tādu uztaisīt. Vai dalīt ceturtdaļās. Nu tā, lai visām gaumēm.

    AtbildētDzēst
  2. Piciņas ir domāta pica?
    Tas tiešām arī varētu iet uz urrā, tikai žēl, ka mums vismaz pagaidām vēl nav cepeškrāsns, līdz ar to, ar picām nedaudz jāpagaida :)

    AtbildētDzēst
  3. Varena jums tā ballite bijusi! Ko mazā gaviļniece par šo visu domāja?

    AtbildētDzēst
  4. Laumai visvairāk patika pelītes un ezis (no kura viņa noēda desu un marinēto gurķi). Pārējie mazie ciemiņi, kas jau nedaudz lielāki, gan bija priecīgi :)

    AtbildētDzēst