pirmdiena, 2014. gada 13. janvāris

Gada apņemšanās

Dikāna diēta mūsmājās.

Katru gadu apņemos stingri saņemt sevi rokās, daudz sportot un ..... un maz ēst. Grūti tas nākas, jo kā emocionālam ēdājam, strespilnās reizēs mute kustas kā kāmim. Diemžēl. Kā jau visi sportisti un dietologi saka, ka nepietiek ar sportošanu vien. Jo pareizs uzturs dod 70% no rezultāta, tikai 30% - sportošana. 
Tā kā nekad neesmu tā stingri pievērsusies kādai diētai, tad šoreiz mana jaunā gada apņemšanās ir stingri pieturēties tam, ko Dikāns raksta un iesaka savā grāmatā.
Izvirzītais mērķis ir -8kg līdz 10kg (ideālā gadījumā tie būtu kādi 13-14kg). Īsti neticu, ka mans rumpis varētu svērt mazāk :D šāds svars (mīnus tie 8kg) man bija tieši pirms 5gadiem. Šie lieki kilogrami viennozīmīgi bojā manu dzīvi, gan savu pašvērtējumu, gan noteikti arī veselību, gan izskatu. 
Apņemos uzreiz pēc svētkiem sākt. Tā kā vēl pagāja kāds laiciņš, kamēr iepazinos ar pašā grāmatā rakstīto, tad sākšu tikai tagad. Blogā dalīšos ar katras fāzes ēdienkarti un sasniegtajiem rezultātiem. Varbūt kāda/kāds vēlas notievēt kopā ar mani?
Uzbrukuma fāze. 
Aizpildot šīs lapas testu, Dikāns saka, ka manai uzbrukuma fāzei vajadzētu ilgt 3 dienas (hmmm, manas domas, ka varbūt tomēr 5). Skatīšos pēc rezultātiem. Jau pirms svētkiem vietējā Rimi iegādājot auzu klijas un labprātīgi tās ēdu kopā ar kefīru. 
Pirms uzsākot šo īpašo apņemšanos, iepriekšējā vakarā noņemu mērus. Lai vēlāk būtu ar ko salīdzināt (ko bieži svari uzrāda tikai daļu no rezultāta). 
Svars



Krūtis



Viduklis



Gurni



Rokas



Kājas



Vēl lielākai uzskatāmībai nobildēju sevi pirms, lai būtu ar ko salīdzināt pēc. Godīgi sakot, kad tu tāds plikiņš stāvi spogulim priekšā, tad pārņem domas - kā vispār pieļāvi tādus apmērus. Izdrukāšu un bildi pielikšu ledusskapja. Uzskatāmam piemēram. :D

Ja nu kāda/s izdomā, ka grib būt tik pat lielas apņēmības pilns, tad padalos arī ar savu ēdienkarti.

Uzbrukuma fāze 1diena
Brokastis - Omlete (divas olas +0.5% piens), biezpiens + 0% grieķu jogurts, kafija +piens
Tējas krūze darba pauzē.
Pusdienas - biezpiens+grieķu jogurts, kūpināta vistas krūtiņa, kafija
Vakariņas - biezpiens ar grieķu jogurtu, tvaicēta tilapijas fileja, kafija ar pienu, paniņas ar auzu klijām.

Novērojums, ka man ir par maz ar trīs ēdienreizēm dienā. Iepriekš uz darbu ņēmu kādu augli vai kādu našķi, ko ēdu starp ēdienreizēm. Rīt paņemšu biezpienu ar jogurtu.
Rūdu raksturu, vakar saviem mīļajiem mizoju pomelo. Cītīgi un tā arī nekritu vilinājumā nogaršot. Esmu uz pareizā ceļa un man viss izdosies. Arī pastaigas nosacījums vakar tika izpildīts. Nostaigājām aptuveni stundu. Saprotu, ka man ir daudz vieglāk, ja saplānoju ko ēdīšu katru ēdienreizi. Ja mājās viss ir sagatavots un iepriekš nopirkts, kāja tā vienkārši nemaz nevar paslīdēt.

Uzbrukuma fāze 2diena
No rīta svars -0.3kg (šis nu noteikti ir uz ūdens rēķina, nekādas dižas pārmaiņas nejūtu, tikai to, ka rūdu raksturu un nekrītu kārdinājumā)
Brokastis - kafija ar pienu, paštaisīta aknu pastēte un omlete.
Uzkoda - tēja un dažas karotes biezpiena ar gr.jogurtu
Pusdienas - vieglā sālsūdenī novārīti jūras produkti, biezpiens ar grieķu jogurtu un nedaudz paniņas, kafija
Vakariņas - vārīta ola, kūpināta vistas fileja, kafija ar pienu
šovakar ar meitu pēc vakariņām dodamies uz mūzikas skoliņu un vēlāk man ir vingrošanas nodarbība. Vēl pēc vingrošanas un 20min pastaigas dzēru paniņas ar klijām (lietoju 2 ēd karotes)
Vingrošana deepwork - pēc treniņa nogurums ne pa jokam. Knapi varēju pavilkt kājas uz mājām, bet piespiedos un vēl pastaigāju, lai ir tās 20min. Vienīgais - nenoturējos un nopirku Colu. Laikam, ka tādai aktīvai sportošanai ar šo diētu trūkst enerģijas (treniņš 75min).
Vakar likās, ka svars no rīta būs uz augšu. Jo pēc treniņa izdzēru diez gan daudz ūdens (0.5l uzreiz pēc treniņa, tad paniņas 200ml un vēl kolu kādus 100ml noteikti).

Uzbrukuma fāze 3diena
No rīta svars -0.7kg (kopš uzsākšanas jau -1kg). Dikāna kungs savā spriedumā teica, ka pabeidzot uzbrukuma fāzi (kas viņaprāt ilgst 3dienas), svaram jāsamazinās par -1.2kg. Tātad šodien būs vēl 200g nost.
No rīta atkal bik lielāks optimisms, neskatoties, ka vakar pat sareiba galva kaut kādā mirklī un pēc treniņa biju vienkārši beigta. Turos un nepadodos. No rīta vēl pašķirstīju savas kokteiļkleitiņas, kuras tā īsti vairs neder un mērķtiecība vēl lielāka.
Brokastis - kafija ar pienu, omlete un aknu pastēte.
Uzkoda - kafija ar pienu, paniņas
Pusdienas - vārīta vistas fileja, biezpiens ar paniņām (jo veikalā vairs nebija 0% grieķu jogurta)
Vakariņas - omlete ar aknu pastēti, paniņas ar klijām, kafija ar pienu
Vakara pastaiga stundas garumā. Vakarā jūtos ļoti nogurusi, aizmigu jau pirms plkst 21, milzīga kāre pēc saldumiem, laikam tomēr trūkst tāda ātra enerģijas avota. Padzēru drusku kolu. Vakarā sapratu, ka jau parādās vēlme pēc mazākas porcijas. Puncis nedaudz sāp, doma, ka klijas jālieto kādas 4 ēd.k pa dienu. Draugu forumā meitenes ieteica uzvārīt putru no 4ēd.k kliju. To arī noteikti izmēģināšu.

Uzbrukuma fāze 4diena
No rīta svars -0.3kg (kopš uzsākšanas jau -1.3kg, jau ir nomesti 9.5% no mērķī uzstādītā svara). Dikāns paredzēja, ka pēc uzbrukuma fāzes šķiršos no 1.2kg, pa lielam viņa prognozes izpildījušās. Prieks par to :)
Brokastis - omlete, kafija ar pienu un tuncis savā sulā
Uzkoda - biezpiens ar paniņām, kafija ar pienu
Pusdienas - biezpiens ar paniņām, vārīta vistas fileja, tēja
Uzkoda - biezpiens ar paniņām, tēja
Vakariņas - vārīta tilapijas fileja, paniņas ar klijām
Uzkoda - vārīts jūras produktu mikslis, krabju nūjiņas, paniņas ar klijām
Nezinu, kas vakar vakarā bija uznācis, bet nebeidzama vēlme kaut ko ēst. Tad nu saēdos arī. Taču noturējos, nevienu neatļautu produktu. Taču svari no rīta neiepriecināja it nemaz.

Uzbrukuma fāze 5diena
No rīta svars +0.2kg. Jā jā, zinu, ka pati vainīga, jo saēdos uz nakti. Nu nekas. Tā kā ar punci ir problēmas, no rīta ēdu auzu kliju putru.
Brokastis - 4ēdk klijas izvārītas vājpienā +2sald tabletes, kafija ar pienu. Godīgi sakot kliju putra nu baigi garšīga. Noteikti kādreiz taisīšu vēl.
Uzkoda - grieķu jogurts, kafija ar pienu
Pusdienas - cepta laša fileja ar svaigu cukini un burkānu (Te nu nogrēkoju, jo nācās ēst ārpus mājas un šis bija mazākais kaitējums manam dikānim, ko varēja izvēlēties)
Vakariņas - vārīta liellopa gaļa

šovakar neliels panīkums. Mana Pērle nu tik gardi notiesāja šokolādes konču, ka man likās , ka es raudāšu.  Iedzēru paniņas, skriešus aizskrēju uz veikalu un nu man ir jauns spars :) Jeeee. Biju nolēmusi, ka mana uzbrukuma fāze būs 5dienas, bet pateicoties manām šodienas pusdienām, arī rīt un parīt būs uzbrukuma fāze.

Uzbrukuma fāze 6diena
No rīta svars -0.2kg. Ļoti labi.
Brokastis - 4ēdk auzu klijas un 1ēdk kviešu klijas (putra), piens un kafija ar pienu
Pusdienas - olas ar ļoti ļoti liesu kūpinātu cūkgaļas karbonādi (apsautēts uz pannas)
Vakariņas - tēja

Visu dienu kaut kāda pilnuma sajūta puncī. Tādēļ vakariņas nemaz neēdu. Kaut kā noturējos visu dienu, pat neskatoties uz to, ka manējie pusdienās ēda kartupeļu pankūkas un vakariņās kotletes. Šodien kaut kā pilnīgi vēsi pret to. Agri aizgāju gulēt. Nekāda bada sajūtas.

Uzbrukuma fāze 7diena
Brokastis - 2 šķēles c/g kūpinātas gaļas (ļoti liesa)
Pusdienas - biezpiens ar grieķu jogurtu
Vakariņas - vārīta laša gaļa

hmmmm, tagad rakstu un pat sāku domāt, ko tad es šodien vispār ēdu. Jocīgi. šorīt neesmu svērusies, jo bijām aizbraukuši pie vecākiem. Rīt skatīšos, kas ar svaru. Jau gatavoju pusdienas rītdienai. Pārlasīju vēlreiz, ko drīz otrajā fāzē. Un tad aidā uz to :) 

5 komentāri:

  1. Nu kā?

    Pilnīgi acis iedegās šito lasot. Vai viss izdevās kā plānots?

    (es vienmēr esmu vēlējusies šādu apņemšanos, bet mana garšo ēst)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Šī diēta jau nav tāda ātrā! Pa lielam tievēšu (ja tā to var teikt) līdz maijam :) uz šodienu no uzsākšanas ir -3kg :) Un jau diez gan padaudz zaudēti centimetri!!! Nekādas badošanās, tikai ēd to ko var :)

      Dzēst
  2. Ak, cik esmu priecīga, ka uzdūros Tavam blogam!!! Šī man ir TIIIIK ļoti aktuāla tēma. Liels, liels paldies, ka dalies arī ar ēdienkarti, man tā noteikti noderēs. Ceru, ka izturēšu gan sporta zāles apmeklēšanu, gan pareizu ēšanu. (arī man ļoooti garšo ēst :D )

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Lūdzu lūdz. Droši saki, kā varu izpalīdzēt ar info vai savu pieredzi :D Cerams, ka mums abām izdosies :)

      Dzēst
  3. Esmu daudz lasījusi, ka šī diēta (protams arī citas) var sabeigt veselību... Kā Jums iet, nav radušās nekādas blaknes?
    Piemēram šis raksts - Dikāna diēta bet angliski vēl smalkāk aprakstīts par sliktajām pusēm



    AtbildētDzēst