otrdiena, 2014. gada 18. februāris

Sēņu zupa ar brinzu

Šoreiz drusku ārpus ikdienas rāmjiem - boršču un frikadeļu zupu atstāsim citai reizei.
Neesmu baigā sēņu ēdāja, bet skatījos Garšīgi dzīvojam, kur divi jaunekļi gatavoja baraviku zupu. Nu šausmīgi sakārojās. Skrienam uz veici pēc sēnēm. Labi labi, varbūt šampinjoni nav tās ekstra sēnes, bet ja tavos krājumos ir kaut kas labāk, velc tik laukā.
Es izmantoju
  1. šampinjonus
  2. vistu stilbiņus un viena fileja
  3. burkāni
  4. sīpoli
  5. brinza
  6. avokado 
  7. kartupelis



Sāku ar to, ka uzliku vārīties vistas buljonu no stilbiņiem. Pa to laiku sīki sagriežam sīpolus un sēnes, smuki apbrūninam uz pannas. Nomizojam pārējos dārzeņus, sagriež. Katlā liek smalki sagrieztu vistas fileju, burkānus un kartupeļus, tuč tuč sāli, piparus. Pievienojam arī apcepto sēņu un sīpolu masu. Vāram kamēr kartupeļi gatavi.
Smalki sagriež brinzas sieru un izkārto uz šķīvja. Pārlej ar zupu un virsū kārto avokado šķēles. Tā ka brinzas siers ir tāds pasāļš, zupas buljonam sāli pievieno minimāli vai nepievieno nemaz.


ŅAMM ŅAMM!

3 komentāri: