piektdiena, 2014. gada 14. februāris

Brīvā laika jeb jogas stila svārki


Tev arī mājās ir kāds drēbes gabals, kas šķiet jau galīgi apnicis un derētu atdot vīram uz garāžu mašīnas vajadzībām? Metīsim ārā? Nesteidzies, varbūt tomēr noder! Man tāds bija mājas krekls, feins, patīkama trikotāža. Kā reiz gatavs pārvērtībām. Šie saucas jogas stila vai tipa svārki.


Pirmais - sadalam to gabalos :D Izmēram savai jaunkundzei vidukli (kura viņas vecumā vēl nav he he). Viņai savos 2gados ir ap 55cm. Izmēru sava vecā krekla izmērus, sarēķinu, cik būs ieloces. + vēl nogriežu gabalu ap 15cm, kas kalpos kā jostiņa svārkiem. Tos jostas daļu nošuj ar zigzag un pagaidām liek mierā.  Ja būtu overloks, tad malu apstrādātu ar to, bet ja nav, tad nav. Ja kaut kad šie svārki būs līdzi uz Liepāju, tad pie mammas apstrādāsim to vīli, lai būtu pavisam feini :)


Pinterestā atradu vienu tiešām super vienkāršu un ģeniālu ideju. Nezini kā uztaisīt smukas un vienādas ieloces svārkiem? Elementāri, Vatson - ar dakšu! Ar dakšu nomēru ieloci un ar adatu atspraužu.

Nošuj un pa lielam gatavs. Uzlaikoju vakarā savai Pērlītei un secinu, ka viduklis ir kādus 2cm par lielu. Nu tad neko, ja šķita, ka svārki apmēram divu stundu laikā gatavi, tad nekā. Seko vidukļa samazināšanas posms, sānā pie vīlēm atārdu vaļā un izveidoju vēl katrā pusē pa ielocei. Viss čiki.



Un mamma tā paskatās uz tiem svārkiem un nolemj, ka vajadzīgs vēl kāds akcents. Parokamies vēl pa ideju kaudzi un nolemjam svārkiem piešķirt kāpuriņu. Aha, tieši kāpuru vai tārpiņu vai nezinu kā pareizi nosaukt to posmkāji. Nošpikoju un izveidoju dažādu krāsu aplīšus, izgriežu un šuju klāt. Piešķiram šim kustonim actiņas un radziņus un gatavs. Protams, var iet vienkāršāko ceļu un izdaiļot svārkus ar ziediņiem.
Šie būs tādi mājas vienkāršie svārki, iespējams arī dārziņa gaitām. Tārpiņš/kāpuriņš likās piemērotāks. Un te bilde PIRMS un PĒC. Protams ar visu modeli. Kāpuriņš gan jau cietis no burbuļūdens, bet savādāk nevarēja :) Ievērtē :)


3 komentāri:

  1. Super svārciņi un kāpuriņš/tārpiņš, un šitos noteikti var vilkt uz b-dārzu,tādi nebūs nevienai ;)!

    AtbildētDzēst