trešdiena, 2013. gada 18. decembris

Viss par vīriešiem ...


M. Gavrans
VISS PAR VĪRIEŠIEM
Izrāde bez starpbrīža

S. Girina tulkojums. Režisors - Mihails Gruzdovs. Dziesmu Teksti - Jeļena Sigova. Mūzikas autors - Kristaps Rasims.
Lomās - Aleksandrs Maļikovs, Aleksejs Korgins, Jevgeņijs Čerkess. 


Ejam izklaidēties atkal. Šoreiz gan ne ģimenes lokā, bet ar jauko kolēģi. Jūras vārtos šoreiz Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra viesizrāde. Ventspils dome ļoti bieži līdzfinansē dažādus pasākumus un biļetes cena ir iespaidīgi draudzīga. Mēs ejam uz labākajām vietām, kuras skaitliskā izteiksme ir 5Ls. Mani vecāki gāja uz tieši to pašu izrādi tikai Liepājas teātrī - skaitliski - 12Ls katram. Ir nedaudz jūtama atšķirība, vai ne?! Bet nu mēs tak dzīvojam Ventspilī, pilsētā ar nākotni :)

Izrādes rīkotāji neiesaka skatīties šo izrādi līdz 16 gadu vecumam. Es noteikti ieliktu arī ierobežojuma augšējo robežu. Nedomāju, ka visiem šāds saturs vispār ir pieņemams. Bet mēs smējāmies. Kā lugas īsa anotācija stāsta, tad dramaturgs Miro Gavrans ironiski un precīzi veido piecu stāstu mozaīku, kuru varoņi nav bez trūkumiem, taču tas liek mums pasmaidīt. Šovs nakts klubā, treniņi sporta klubā, tēvi un bērni, mīlestība un greizsirdība, draudzība un nodevība. Uz skatuves dzīva mūzika, dziedoši aktieri, dziesmu teksts arī liek pasmaidīt. Izrādē nav nekas tāds, kas liktos samākslots vai nepatiess. Šie pieci stāsti veido apli un atkal atgriežas. Bērnu un tēva attiecības - skarbi un patiesi, par to, ka bērni bieži informācijas trūkuma dēļ, apvainojas un pārtrauc jebkādu kontaktēšanos ar ģimeni. Šeit stāsts bija par to, ka dēls nespēj tēvam piedot, ka izjuka viņu ģimene, viņu klans kā paši izrādē saka, taču beigās izrādās, ka tēvs nemaz nav pie vainas, dēls visu nožēlo, bet ir jau par vēlu. 
Smieklīgākais sižets bija par divu vīriešu mīlestību, par viņu attiecībām, kad uzrodas bijušais. Smējāmies. 
Draudzība - kā jau dzīvē, viens labāks, otrs sliktāks, viens precējies, otrs nē. Viens nodod otru draugu, izpostot viņa ģimeni. Arī tā dzīvē gadās. Trešais draugs tikai noskatās no malas. 
Naktskluba izgājiens arī feins. Nestāstīšu sīkāk, varbūt kāds nolemj pats noskatīties izrādi. Savaldīt kautrīgu ērzeli - striptīzkluba moto. 
Izsmējāmies. Iespējams, ka vecākiem cilvēkiem saturs un izteiksmes veids ir par smagu. Man patika. 



Paldies par jauko piektdienas vakaru!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru