pirmdiena, 2016. gada 1. februāris

Skābā krējuma keksiņi ar saldajiem ķiršiem un tumšo šokolādi


Šī nu ir mana tagadējā favorītrecepte keksiņiem. Atrasta grāmatā 500 Kūku receptes kā keksa recepte,  taču biežāk es masu sapildu keksiņu veidnēs. Sanāk brīnumgardi! Šī recepte ir īpaša ar to, ka sastāvā ir arī skābais krējums, līdz ar to arī nākamajā dienā keksiņi ir mīksti un sulīgi. 

Keksiņi vispār ir forši un parocīgi, ērti apēšanā un to pagatavošana ir vispār tīrais nieks, pat iesācējam. 
Keksiņu sastāvā : 

170g sviests
140g smalkais cukurs
2 lielas olas
175g skābais krējums
230g milti
1 un 1/4 tējk. cepamais pulveris
1tējk. malts kanēlis


Pildījums - kā jau maffiniem - der jebkas - ogas, rieksti, šokolāde, utt. 



Sviestu un cukuru puto, līdz masa kļūst gaišāka un krēmīgāka. Pa vienai pievieno olas un turpina putot (ja ir mazākas olas, tad es lieku 3). Masā iejauc skābo krējumu, iesijā miltus, cepamo pulveri un kanēli. Kārtīgi izmaisa. Pievieno pildījumu, to viegli iemaisa masā. 
Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 grādiem. Ar karoti liek masu veidnītēs vai arī keksa formā (tā es arī esmu cepusi). Ja ir viens liels kēkss - to cep aptuveni stundu, ja ir mazie maffini - tos aptuveni 25-30min. A

Pildījumam izmantoju saldos ķiršus (tie man saldētavas krājumos no vasaras  bez kauliņiem) un tumšo šokolādi, godīgi sakot pat neprasās pūdercukurs pārkaisīšanai, bet lai jau būtu.
Vēl lieliska garšu kombinācija ir banāni ar valriekstiem. Garša ļoti maiga, īpašiem kārumniekiem. 
Vienu reizi ir bijis šis pats lieliskais kēkss ar brūklenēm. Siekalas mutē atceroties vien. Oriģinālreceptē minētas mellenes, tādu versiju es gan vēl neesmu izmēģinājusi. Vēl pagaidām :)



Kādas Tavas iecienītās garšas maffiniem? 






4 komentāri: