Novembris mums īpašs mēnesis. Mārtiņdiena jo sevišķi. Šoreiz kūka manam Lieliskajam par godu.
Irdenajai smilšu mīklai:
250g miltu
75g cukura
1šķipsniņa sāls
125g gabaliņos sakapāta auksta sviesta
1 ola
Krēmam :
250g vājpiena biezpiena
100g cukura
1 ēd.k vaniļas cukura
rīvēta citrona miziņa
40g kartupeļu cietes
4 olas
200g stingri saputota saldā krējuma
virsai
600g plānu ābolu šķēlīšu
1 ēd. k cukura
1ēd.k kanēla
Pagatavošana :
Mīklas visas sastāvdaļas mīca kopā, kamēr sanāk vienmērīga gluda mīkla. Vismaz uz 30min ievieto saldētavā.
Krēmu gatavo - biezpienu ar cukuru, vaniļas cukuru, citrona miziņu, cieti un olām rūpīgi sakuļ, iecilā putukrējumu. Jau sakarsē cepeškrāsni.
Mīklu ņem ārā no ledusskapja un izveltnē nedaudz lielāku par veidnes pamatni. Ieklāj veidnē un pavelk un augšu maliņas. To stingri saspiež un pamatni sadursta ar dakšiņu.
Biezpiena krēmu iepilda veidnē un nolīdzina. Virsū kārto ābolu šķēlītes, pārkaisa ar kanēli/cukuru.
Cep 60min 180 grādos. Ļauj nedaudz atdzist pirms izņem no formas. Rotā ar grauzdētām mandeļu plāksnītēm.
Irdenajai smilšu mīklai:
250g miltu
75g cukura
1šķipsniņa sāls
125g gabaliņos sakapāta auksta sviesta
1 ola
Krēmam :
250g vājpiena biezpiena
100g cukura
1 ēd.k vaniļas cukura
rīvēta citrona miziņa
40g kartupeļu cietes
4 olas
200g stingri saputota saldā krējuma
virsai
600g plānu ābolu šķēlīšu
1 ēd. k cukura
1ēd.k kanēla
Pagatavošana :
Mīklas visas sastāvdaļas mīca kopā, kamēr sanāk vienmērīga gluda mīkla. Vismaz uz 30min ievieto saldētavā.
Krēmu gatavo - biezpienu ar cukuru, vaniļas cukuru, citrona miziņu, cieti un olām rūpīgi sakuļ, iecilā putukrējumu. Jau sakarsē cepeškrāsni.
Mīklu ņem ārā no ledusskapja un izveltnē nedaudz lielāku par veidnes pamatni. Ieklāj veidnē un pavelk un augšu maliņas. To stingri saspiež un pamatni sadursta ar dakšiņu.
Biezpiena krēmu iepilda veidnē un nolīdzina. Virsū kārto ābolu šķēlītes, pārkaisa ar kanēli/cukuru.
Cep 60min 180 grādos. Ļauj nedaudz atdzist pirms izņem no formas. Rotā ar grauzdētām mandeļu plāksnītēm.
Mīklas recepte noteikti ir izmēģināšanas vērta. Ja iepriekš tai pašai gardajai siera kūkai izmantoju cepumu pamatni, tad tagad noteikti mīcīšu šo. Ļoti viegli, vienkārši :)
Paldies par recepti, būs jāizmēģina
AtbildētDzēstMan patīk Jūsu bildes!
AtbildētDzēstĀbolkūka vienmēr ir garda!
AtbildētDzēstMana mīļākā kūka!
AtbildētDzēst