trešdiena, 2013. gada 10. aprīlis

Garšīgā siera kūka

Lūdzu, cienājieties ar mūsmāju gardo siera kūku!

Kārtējā jaukā gandrīz pavasarīgā nedēļas nogale, kurā gribas savus mīļos uzcienāt ar kaut ko gardu.
Tad nu dalāmies ar mūsmāju iecienīto siera kūku.
Sastāvdaļās izmantojam:
Pamatnei :
Cepumi Selga Klasiskie - 240g
Sviests - 85g
Kanēlis - 1tējkar.

Virsmai:
Maskarpones siers - 500g
Pūdercukurs - 50g
Skābais krējums (tauku proc.25%) - 70g
Ola - 1gab
Olu dzeltenumi - 3gab.
Citrons - 1gab

Pagatavošana (aptuveni 80min)
Sāk ar pamatnītes gatavošanu- sasmalcina cepumus, pieber kanēli un masai pievieno mīkstu sviestu. Masai jābūt irdenai, bet lai to var labi sapresēt formā. Masu ieliekam formā un stingri "iespiežam" formā. Lai ir kā tāds stingrs, pabiezs cepums.

Virsmai sākumā nepieciešams olai un dzeltenumiem pievienot pūdercukuru, viegli sakult, bet lai masa nesaputojas. Tad pievieno krējumu un sieru, izmaisa, lai pazūd kunkulīši. Pierīvē citronmiziņu un izspiež sulu no citrona puses. Visu samaisa un liek cepamformā uz pamatnītes.
Formu pārklāja ar foliju un cep 40min 150 grādos, tad noņem foliju un cep vēl 20min. Ja gribas mitrāku siera kūku, tad cepšanas laikā, krāsns apakšā jāliek ūdens trauks.

Šoreiz pamatnītei izmantoju Selgas šokolādes cepumus, taču klasiskie cepumi vairāk piestāv tai siera masai.


LAI LABI GARŠO!

1 komentārs:

  1. Garda gan;)
    Mazais padomiņš - cepampapīru liec tikai uz pamatnes - uz malām nevajag;)būs ok tāpat:)

    AtbildētDzēst