ceturtdiena, 2014. gada 3. jūlijs

Svinam Laumas Nr 3!

Nu jau šīs ir trešās Laumas, ko mūsmājās svinam! Jau kopš pašiem pirmssākumiem iegājies, ka es speciāli šai dienai cepu savai mazulītei un viņas viesiem kūku.
Šoreiz kakao biskvīta kūka ar svaigu saldo ķiršu džemu un svaigā siera krēmu.

Biskvītam vajadzēs (vienai kārtai):

1/2 ēd k rūgto kakao, 2 olas, 2 ēd k brūno cukuru, 1.5 ēd k miltus
Gatavojam biskvītu līdzīgi kā pēc šīs receptes 3 olām atdala olas dzeltenumus no baltumiem, trīs baltumiem pievieno tuč tuč sāli, dzeltenumiem pievieno brūno cukuru. Olas baltumus sakuļ stingrās putās, bet no dzeltenumiem uztaisa kārtīgu gogelmogel. 
Saputotos olas baltumus iecilā dzeltenumos, viegli izmaisa līdz izveidojas viendabīga masa. Tālāk izmantojam miltus un kakao - iesijājam miltus un ,maigi maisot, veidojam viendabīgu masu. Biskvītmīkla gatava. 
Cepšana notiek 180 grādos aptuveni 15-20min. Krāsni cepšanas laikā ieteicams nevirināt. Un šādi cik nu kārtas grib.


Krēmam :
saldos ķiršus un nedaudz cukuru
svaigo sieru, saldo krējumu, cukuru
Džemu gatavoju ļoti vienkārši - ķiršiem atdala kauliņus, sablendē un pievieno nedaudz cukuru, liek uz plīts līdz pirmajam burbulim.
Krēmā sāk ar putukrējuma pagatavošanu - cukura un saldā krējuma attiecība ir pēc labpatikas - kad tas gatavs, liek klāt svaigo sieru un kārtīgi izmaisa.

Kārto - biskvītu kārtīgi apslapina ar džemu un pa virsu liek krēmu. Ja ir tikai viena biskvīta kārta, tad droši var satīt kā ruleti. Ja ir vairākas, tad kārto vienu virs otras. Nobeidz ar krēma kārtu un rotā kā vēlas - mēs izdekorējām ar svaigām ogām. Kā jau ierasts - LAUMA.



šī kūka lieliski derēs tiem, kas nav baigie saldo kūku cienītāji. Jo rūgtais kakao dod savu tādu piegaršu.
Gan jau kādā citā ierakstā padalīšos kā mana Pērle tika pie sava vārda, bet pagaidām - ierokos citos darbos. Vienīgais, ko varu atzīt - nespēju iedomāties neko labāku par šādu trokšņotāju mājās! 

2 komentāri: