sestdiena, 2013. gada 14. decembris

Zivju zupa ar garnelēm

Šī recepte mūsmājās ir ļoti ļoti iecienīta. Lielveikalos ļoti bieži uz atlaidēm iegādājamas zivis - mēs parasti dodam priekšroku tieši lasim vai forelei. No vienas nelielas zivtiņas (ap 1.5kg) ir iespējams pagatavot vismaz divas vakariņas. No galvas un astes gatavojam zupu, bet no pārējās daļas cepam vai tvaicējam steiku, ja kārojas iesālam lasi priekš lašmaizītēm. Šoreiz dalos ar zivju zupas recepti. 

Pagatavošanai būs nepieciešams:
  • zivs galva un aste (protams, var arī izmantot fileju, manuprāt, tā ir lieka izšķērdība)
  • kādi 3-4 kartupeļi
  • divi burkāni
  • garneles
  • dilles, puravs
  • krējums
  • tuč tuč sāls, pipari vai kādas citas garšvielas
    Zupas pagatavošana ir ļoti ātra. Ap 15 minūtēm sālsūdenī vāram zivi, tajā laikā nomizojam kartupeļus un burkānus. Kartupeļu griešanai izmantoju rievoto nazi (tā vienkārši skaistāk un ātrāk:) ). Sarīvējam burkānus. 
    Pēc 15min nokāšam buljonu, nedaudz atdzesējam zivi. Es parasti nokāšu caurdurī, lai izvairītos no kādas palikušas zvīņas buljonā. Katliņā liekam burkānus, kartupeļus un vāram. Tikmēr atdalam gaļiņu no asakām un visa pārējā liekā (parasti asti nogriežu līdz ar mazo spuriņu, jo tā paliek vairāk ēdamā zupai). Pieliekam zivtiņu buljonam, arī garneles. Uzvāram līdz dārzeņi ir savārījušies. Ļoti svarīga piedeva zupai ir dilles. Tās mēs parasti sarūpējam jau vasarā, saliekam kastītēs un saldētavā iekšā.  Dilles piedod tādu svaigumu. Puravu sagriežam un arī liekam klāt. Zupu var pasniegt ar krējumu. 
    Ātri, viegli un ļoti garšīgi. Lai arī Tev izdodas! Labu apetīti!



    1 komentārs: