pirmdiena, 2013. gada 11. marts

Panna cottaa

Sestdienas rīts iesākās ar patīkamu rosību mūsmājās - tika gaidīti ciemiņi.
Tā kā Ziemassvētku rūķis bija tik labvēlīgs un atnesa man grāmatu - Maltīte no 5 produktiem, tad nu beidzot saņēmos un izmēģināju jaunu recepti.
Tā kā Panna cotta izdevās un visi atzina par labu esam, dalos ar nedaudz modificētu recepti.
Sastāvdaļas 
  • 500ml saldais krējums 
  • 70g smalkā cukura
  • 1 vaniļas pāksts mīkstums
  • 2tējk.želatīna, kas uzbriedināts 2ēd.k. auksta ūdens
  • Mērcītei izmantojām svaigas blendētas zemenes un mellenes.

Panna cotta ar zemeņu mērci
Pagatavošana - pavisam vienkārša katlā samaisa krējumu, cukuru un vaniļas mīkstumu. Uzvāra un uz uguns karsē 2min. Noņem no uguns, iemaisa želatīnu un pilnībā izšķīdina maisot. Masu pilda 4 veidnēs. Atdzesē 6h, līdz krēms ir sabiezējis, izgāž uz šķīvjiem un pasniedz ar mērcīti.
Lai labi garšo!

1 komentārs: