sestdiena, 2014. gada 27. septembris

Ķirbja siera kūka


Zini, arī man ķirbis nav tas vismīļākā oga, taču ar šo recepti gribas padalīties vai kaut vai pieglabāt pašai sev, lai nepazūd.

Godīgi sakot recepte gandrīz tā pati vecā SIERA KŪKA, taču šoreiz nedaudz pārveidota.
Krāsa - vienkārši fantastiski oranža.

Izmantojam

Pamatnei :

Cepumi Selga Klasiskie - 240g
Sviests - 85g
Kanēlis - 1tējkar.
Virsmai:
Maskarpones siers - 500g
2 ēd.k cukurs
Ola - 1gab
Olu dzeltenumi - 3gab.
kanēļa standziņa
1 ēd.k sviests
1kg ķirbis
Citrons - 1gab

Sāk ar pamatnītes gatavošanu- sasmalcina cepumus, pieber kanēli un masai pievieno mīkstu sviestu. Masai jābūt irdenai, bet lai to var labi sapresēt formā. Masu ieliekam formā un stingri "iespiežam" formā. Lai ir kā tāds stingrs, pabiezs cepums.

Kūkas virsma : ķirbi sagriež kubiciņos, pievieno 50ml ūdens, 1 ēd karoti sviesta un vienu kanēļa standziņu. Sautē līdz masa kļūst mīksta (lieki piebilst, ka aromāts jau ir vairāk kā tikai dievīgs). Lieko šķidrumu nokāš. Kad gatavs, atdzesē, tam pievieno sieru, olas, 1/2 citrona sulas un sarīvētu citrona miziņu (apmēram no 1/3 citrona). Kārtīgi izmaisa, līdz šī masa kļūst viendabīga, bet kunkulīšiem. 
Uz pamatnes izklāj siera/ķirbja masu un liek cepeškrāsnī (lai kūka nav tik sausa, pāri pārlieku foliju). Cep 160grādos 1h, tad noņem foliju un cep vēl 20min. Ja kūkas siera kārta ir plāna var cept 45min un 20min, attiecīgi. Izdekorē kā vien ienāk prātā. Mums bija sarīvēta šokolāde, svaigas avenes un piparmētru lapiņas. 




5 komentāri: