svētdiena, 2015. gada 1. februāris

Mājās gatavotas tauku bumbas

Jā, ziema mums šogad gandrīz nav, pat tāds kārtīgs sals nav bijis, taču ieradums paliek ieradums - gatavojam un palīdzam sīkajiem putniņiem pārziemot un izciest šo periodu.
Mājās gatavotas putnu tauku bumbas -
Pavisam vienkārši.
Kaut kad te no vietējiem dabūjām patreknu zosi. Zosu tauki "sēdēja" un gaidīja savu uznācienu. Te nu tas ir.
Izkausēju taukus (tas var būt arī sviests), beram klāt visu iespējamo - prosas putru, linsēklas, saulespuķu sēkliņas, man bija rīvmaize (ar beigušos derīguma termiņu), kukurūzas putru, putraimus un ko tik vēl ne. Visu samaisa, formā iekšā un saldētavā. Lai atdziest. Tā kā mana putnu barotava nav baigi parocīga, tad lieku ledus kubiņu formā. Tā mazajiem čiepstētājiem ērtāk. Skat kas sanāk.


Bildēs šur tur esmu redzējusi, ka iespējams arī krāsnī sacept, lai turas kopā. Kā?! Kas tā par mīklu, vai kas ir tas, kas to sēkliņu masu satur kopā? Varbūt Tu zini? 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru