svētdiena, 2014. gada 14. decembris

Mums šogad šāds - Advente

Hmm nu jau trešā Advente klāt, bet es vel neesmu padalījusies ar savu Adventes vainagu. 
Šogad tapināts rūpīgi - iepriekšējā vakarā, nakts melnumā lasīju čiekurus pieturā :D Jo dziļāk mežā iet bija bailes. 
Pamatne - neticēsi - to tikai kaimiņi redzēja, ka rīta agrumā plūcu pie mājas augošo vīnogu :) garos stiebrus izvietoju gredzenā, sasēju un gatavs. 
Arī mandarīnu un apelsīnu, citrona šķēles kaltēju tieši divas dienas, mans secinājums bija pareizs - līdz galam izkaltīs vainagā :D Jāpiemin, ka mandarīna šķēles izskatās foršāk nekā ierastās apelsīna. Lielie čiekuri norauti no egles, kaut kur atradu vēl arī apsalušās rozes pumpurus. Protams, vainagā neiztikt bez kanēļa standziņām. Gala rezultāts košs un acīm tīkams.


Gribēju padalīties, vairāk jau lai pati neaizmirstu - žurnālā Praktiskais Latvietis atradu interesantu, līdz šim vēl neredzētu vainagu no magonēm. Vispār izkaltušas magones tā neparasti izskatās. Dažas bildes no žurnāla.



Lai sirsnīgs un jauks gaidīšanas laiks!

4 komentāri:

  1. Tev ļoti dabīgi skaists un smaržīgi garšīgs vainadziņš sanācis :)! Lasīju Tavu ierakstu un taisni kā par manu vainagu un gatavošanas procesu, es tikai braucu pēc čiekuriem aiz Lemberga hūtes. Apelsīnus nospiedu vairākkārt starp avīzēm un tad liku uz radiatoriem, tiem pievienojās arī lillā citrona šķēles (pirms tam pabijušas upeņu zaptsūdenī) un zīles (tās gan pagājušgad no mammas dabūju,tās apaļās).
    Žēl,ka te nevar pievienot bildi, ielikšu vēlāk FB.
    Īstu prieku sagādā tikai ar savām rokām taisīts vainags! :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Es vēl joprojām gaidu lillā citrona šķēles :) Padalies tak vienreiz! :)

      Dzēst
  2. Ļoti glīts adventes vainags :)

    AtbildētDzēst