svētdiena, 2013. gada 24. februāris

Šokolādes kūka


šodien tapa šokolādes  kūka. Ātri, gardi un priecīgi nesteidzīgās saulainās svētdienas baudīšanai.

Sastāvdaļas -
šokolāde (70%kakao) - 300g
Sviests 280g
Brūnais cukurs- 200g
Milti -100g
Klijas -50g
Olas 6gab
Garšas niansei žāvētas aprikozes, sauja madeļu un zemesriekstu.
Dekoram  - pūdercukurs, piparmētras lapiņa un svaigo zemeņu mērcīte.

Pagatavošana - izkausē  200g šokolādes kopā ar sviestu, samaisa un nedaudz atdzesē. Olas sakuļ ar cukuru, pievieno nedaudz  atdzesēto šokolādes/sviesta masu. Visu sajauc. Masā iecilā klijas un miltus, sadrupina riekstus un atlikušo šokolādi, piegriež klāt aprikozes. .
Cepformā ieklāj papīru, ielej masu. Cep iepriekš uzkarsētā krāsnī 30min 180grādos. Atdzesē, pārkaisa ar pūdercukuru un pasniedz. Lai labi garšo.

1 komentārs: